Jehněčí maso se zelím a jablky

Suroviny

kysané zelí
1 sklenice
jablka
2 ks
cibule
2 ks
sádlo
3 PL
černý pepř
4 ks
bobkový list
1 ks
jalovec zrnka
1 ks
bílé víno
3 dcl
jehněčí maso
500 g
hladká mouka
3 PL
sůl

Postup přípravy:

1. Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme.

2. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle. Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme. Z jablek (nemoučná, sladkokyselá) vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky. Přimícháme koření a krátce podusíme.

3. Vymažeme pekáč tukem. Z hrnce odebereme polovinu zelí a rozprostřeme ji na dno pekáčku. Poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem. Pečeme pod pokličkou. Podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.11.2010 2:26| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist