Jablko ve vinném těstíčku s višňovou omáčkou

Suroviny

velké jablko
1 ks
vejce
1 ks
mléko
100 ml
hladká mouka
3 PL
bílé víno
50 ml
cukr moučka
1 PL
olej
sůl
skořicový cukr
1 balíček
višně
100 g
cukr
3 PL

Postup přípravy:

Oloupané jablko rozkrojíme na 1 cm silná kolečka a vykrajovátkem vykrojíme jadřince. Z mouky, mléka, žloutku, soli, cukru moučka a vína vymícháme metlou hladké těstíčko, hustší než na palačinky. Do těstíčka opatrně vmícháme tuhý sníh z bílku.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Jablková kolečka ponoříme do těstíčka a vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme odstát na papíru, poté obalujeme ve skořicovém cukru. Kolečka položíme na talíř, přelijeme višňovou omáčkou.

Omáčku připravíme tak, že višně zasypeme cukrem, přilijeme 3 lžíce vody, uvedeme do varu a necháme vařit cca 5 minut.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2011 4:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist