Jablko ve vinném těstíčku s višňovou omáčkou

Suroviny

velké jablko
1 ks
vejce
1 ks
mléko
100 ml
hladká mouka
3 PL
bílé víno
50 ml
cukr moučka
1 PL
olej
sůl
skořicový cukr
1 balíček
višně
100 g
cukr
3 PL

Postup přípravy:

Oloupané jablko rozkrojíme na 1 cm silná kolečka a vykrajovátkem vykrojíme jadřince. Z mouky, mléka, žloutku, soli, cukru moučka a vína vymícháme metlou hladké těstíčko, hustší než na palačinky. Do těstíčka opatrně vmícháme tuhý sníh z bílku.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Jablková kolečka ponoříme do těstíčka a vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme odstát na papíru, poté obalujeme ve skořicovém cukru. Kolečka položíme na talíř, přelijeme višňovou omáčkou.

Omáčku připravíme tak, že višně zasypeme cukrem, přilijeme 3 lžíce vody, uvedeme do varu a necháme vařit cca 5 minut.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2011 4:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist