Hrníčkové knedlíky

Suroviny

polohrubé mouky
1 hrnek
mléka
1 hrnek
vejce
2 ks
krajíce staršího chleba
4 ks
sůl a máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy:

Chléb nakrájíme na kostky velké cca 1×1 cm. K němu přidáme mouku, sůl a vaječné žloutky, přilijeme mléko a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Hrnky silně vymažeme máslem, do 3/4 naplníme připraveným těstem, vložíme do hrnce s vroucí vodou, která sahá do výšky 1 třetiny hrnků, hrnec přikryjeme pokličkou obalenou v utěrce (to proto, aby tvořící se pára neodkapávala na knedlíky v hrnkách) a vaříme 25 minut. Pak ještě necháme v přikrytém hrnci 5 minut odstát.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.9.2013 6:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist