Gulášová polévka z mletého masa

Suroviny

olej

5 PL

menší cibule

1 ks

mleté maso (mix vepřové s hovězím)

200 g

pepř, sůl, kmín

česnek

3 stroužky

majoránka

brambory větší

3 ks

hladká mouka

60 g

polévkové koření

masox

1 kostka

mletá paprika

3-4 ČL

Postup přípravy:

Na oleji osmahneme do světle růžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní orestujeme do tuku. Papriku jen zpěníme (jinak hořkne). Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 20 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, chvilku povaříme a zahustíme jíškou z mouky (asi 4 lžíce) a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme v troše studené vody. Do polévky přidáme majoránku a masox a velmi zvolna necháme dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Podle potřeby můžeme dochutit ještě polévkovým kořením. Gulášová polévka z mletého masa může být podávána i jako samostatné jídlo. Jako přílohu zvolíme pečivo.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.1.2015 2:13

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist