Gulášová polévka z mletého masa

Suroviny

olej
5 PL
menší cibule
1 ks
mleté maso (mix vepřové s hovězím)
200 g
pepř, sůl, kmín
česnek
3 stroužky
majoránka
brambory větší
3 ks
hladká mouka
60 g
polévkové koření
masox
1 kostka
mletá paprika
3-4 ČL

Postup přípravy:

Na oleji osmahneme do světle růžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní orestujeme do tuku. Papriku jen zpěníme (jinak hořkne). Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 20 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, chvilku povaříme a zahustíme jíškou z mouky (asi 4 lžíce) a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme v troše studené vody. Do polévky přidáme majoránku a masox a velmi zvolna necháme dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Podle potřeby můžeme dochutit ještě polévkovým kořením. Gulášová polévka z mletého masa může být podávána i jako samostatné jídlo. Jako přílohu zvolíme pečivo.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.1.2015 2:13

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist