Gulášová polévka z mletého masa

Suroviny

olej

5 PL

menší cibule

1 ks

mleté maso (mix vepřové s hovězím)

200 g

pepř, sůl, kmín

česnek

3 stroužky

majoránka

brambory větší

3 ks

hladká mouka

60 g

polévkové koření

masox

1 kostka

mletá paprika

3-4 ČL

Postup přípravy:

Na oleji osmahneme do světle růžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní orestujeme do tuku. Papriku jen zpěníme (jinak hořkne). Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 20 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, chvilku povaříme a zahustíme jíškou z mouky (asi 4 lžíce) a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme v troše studené vody. Do polévky přidáme majoránku a masox a velmi zvolna necháme dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Podle potřeby můžeme dochutit ještě polévkovým kořením. Gulášová polévka z mletého masa může být podávána i jako samostatné jídlo. Jako přílohu zvolíme pečivo.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.1.2015 2:13

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist