Grilovaná zelenina s bylinkami

grilovana-zelenina-s-bylinkami-1100x618.jpg

Suroviny

paprika

4 ks

pevná rajčata

4 ks

malý lilek

1 ks

červená cibule

2 ks

cuketa

1 ks

olej

75 ml

citrónová šťáva

1 PL

česnek

1 stroužek

jemně nasekaná zelená petrželka

1 PL

tymián

1 ČL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu omyjte, osušte a cibuli oloupejte. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, posypte solí a nechte vypotit. Potom ho osušte papírovým ubrouskem. Na půlky nakrájejte papriky i rajčata, na silnější kolečka pokrájejte cibuli a cuketu na asi 2 cm plátky. V misce smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl, drcený pepř, prolisovaný česnek, petrželku a tymián. Marinádou potřete zeleninu, grilujte ji z obou stran a během pečení potírejte marinádou. K zelenině si opečte na půlky překrojenou bagetu potřenou bylinkovým máslem nebo marinádou na zeleninu. Podávejte s různými studenými omáčkami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist