Grilovaná vepřová panenka v tramezzinu s mangem

Suroviny

tramezzina
2 ks
vepřové panenky
300 g
hrubá sůl
drcený pepř
olivový olej
červená paprika
1 ks
menší cuketa
1 ks
mango

Postup přípravy:

Foto zdroj: La Lorraine

Kus vepřové panenky očistíme a obalíme v drcené hrubé soli a pepři, lehce oklepeme a vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran. Poté panenku dopečeme na okraji grilu, kde je maximálně cca 90 °C. Jakmile grilovací jehla teploměru dosáhne 59 °C v jádru, tak stáhneme z grilu. V tento moment je maso krásně šťavnaté. Necháme odpočinout cca 3 minuty. Omotáme dvěma kousky tramezzina a lehce přimáčkneme. Opékáme prudce na grilu až chleba získá zlatavou barvu. Omyté suroviny nakrájíme – papriku na podélné proužky, mango bez slupky na půlměsíčky a cuketu na kolečka. Grilovací doba se odvíjí od tloušťky pokrájené zeleniny a ovoce a teploty grilu. 10 minut by však mělo postačit. Curry omáčku zakoupíte v obchodě.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.6.2014 11:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist