Gratinované ledvinky s hlívou a česnekem

Suroviny

vepřových ledvinek
600 g
mléka
1/4 l
česneku
6 stroužků
oleje
1 dcl
čerstvých paprik
200 g
cibulí
1 ks
hlívy ústřičné
200 g
hladké mouky
1 PL
sůl, pepř
majoránku
tavený sýr
1 ks
strouhaného sýra
100 g
másla
100 g

Postup přípravy:

Ledvinky očistíme a na povrchu mřížkovitě nařežeme. Naložíme přes noc do mléka s rozmačkaným česnekem.

Ledvinky osušíme, opečeme, osolíme, opepříme a vložíme do gratinovací misky. Obložíme na oleji orestovanou zeleninou a houbami.

Na másle zlehka osmažíme mouku a jíšku zalijeme za stálého míchání smetanou. V tomto bešamelu rozpustíme tavený sýr, zalijeme ledvinky a zeleninu v miskách a zapékáme. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist