Gratinované ledvinky s hlívou a česnekem

Suroviny

vepřových ledvinek
600 g
mléka
1/4 l
česneku
6 stroužků
oleje
1 dcl
čerstvých paprik
200 g
cibulí
1 ks
hlívy ústřičné
200 g
hladké mouky
1 PL
sůl, pepř
majoránku
tavený sýr
1 ks
strouhaného sýra
100 g
másla
100 g

Postup přípravy:

Ledvinky očistíme a na povrchu mřížkovitě nařežeme. Naložíme přes noc do mléka s rozmačkaným česnekem.

Ledvinky osušíme, opečeme, osolíme, opepříme a vložíme do gratinovací misky. Obložíme na oleji orestovanou zeleninou a houbami.

Na másle zlehka osmažíme mouku a jíšku zalijeme za stálého míchání smetanou. V tomto bešamelu rozpustíme tavený sýr, zalijeme ledvinky a zeleninu v miskách a zapékáme. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist