Fazolový krém se slaninou

Suroviny

fazolí

200 g

drobně pokrájené slaniny

50 g

slaniny

4 plátky

rajské šťávy

500 ml

cibule

2 ks

malé feferonky

1 ks

mletého kmínu

1/4 ČL

rozmarýnu

1 snítka

šalvěje

3 ks

česnek

dle chuti

sůl, mletý pepř

dle chuti

zelená petrželka

dle libosti

Postup přípravy:

Fazole den předem omyjte, zalijte dostatečným množstvím vody a nechte nejlépe do druhého dne nabobtnat. Vodu několikrát vyměňte. Pak fazole uvařte hodně doměkka s jednou cibulí, vodu z nich slijte tak, aby zůstaly jen těsně ponořené a rozmixujte je ponorným mixérem nebo prolisujte. V hrnci opečte drobně nakrájenou slaninu a nasekanou druhou cibuli, přidejte nasekaný česnek, drcený kmín, jemně nakrájený rozmarýn, šalvěj a feferonku, krátce zpěňte a přidejte rozmixované fazole. Vše zalijte rajskou šťávou, promíchejte a chvilku zvolna povařte. Podle chuti osolte, opepřete, nakonec vmíchejte jemně nasekanou zelenou petrželku. Podávejte s opečeným plátkem slaniny.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 3x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
4.12.2016 2:05

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist