Čokoládový krém se zmrzlinou

Suroviny

12% smetana

200 ml

cukr

50 g

škrobová moučka

1 ČL

hořká čokoláda (70%)

100 g

vanilková zmrzlina

4 porce

zralé mango

1 ks

strouhaný kokos nebo lupínky

1 PL

Postup přípravy:

Čokoládu na prkénku jemně nakrájejte nožem. Svařte smetanu s cukrem a lžičkou škrobové moučky. Odstavte, do horké směsi vmíchejte nakrájenou čokoládu a míchejte, až se vše rozpustí a dobře spojí. Nádobu postavte do studené vody a míchejte, dokud krém nezchladne. Rozdělte ho do pohárů a dobře vychlaďte. Každý pohár doplňte kopečkem vanilkové zmrzliny, kouskem manga (nebo i jiným ovocem) a lehce posypte kokosem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist