Domácí slané preclíky

Suroviny

droždí
2 dkg
cukr
1/2 ČL
voda
1/8 l
mléko
1/8 l
máslo
1 PL
sůl
1 ČL
polohrubá mouka
38 dkg

Postup přípravy:

Ve vodě rozpustíme droždí a cukr. Přidáme mléko, máslo, sůl, polohrubou mouku a uhněteme na tužší těsto. Necháme kynout asi 30 minut. Pak na válu vyválíme tenký váleček, který nakrájíme na 16 menších dílků. Z nich tvoříme tenké válečky a spojíme je v preclíky (spojené konce navlhčíme vodou, aby se při pečení neotvíraly). Dalších 10 minut je necháme kynout. Preclíky po vykynutí vhodíme po třech do kastrolu s vřelou vodou. Jakmile vyplavou, necháme je okapat a lopatkou je přendáme na vymaštěný pečící plech. Okamžitě je posypeme hrubou solí. Můžeme použít i kmín nebo mák. V předehřáté troubě je pak při 230 °C pečeme asi 25 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.2.2015 9:30| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist