Domácí mates s bylinkovou omáčkou

Suroviny

cibule
1 ks
ředkvička
1 svazek
nakládané okurky
3 ks
pažitka a kopr
1/2 svazku
bílý jogurt
100 g
kysaná smetana
150 g
pepř
dle chuti
matesy
8 ks

Postup přípravy:

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Odkrojíme zelené konce i kořínky ředkviček, opereme je a nakrájíme na tenká kolečka. Okurky nastrouháme. Opereme a jemně osušíme bylinky. Velmi drobně je nasekáme.

Smísíme jogurt s kysanou smetanou. Přidáme cibuli, ředkvičky, okurky i bylinky a dochutíme solí a pepřem. Na každý talíř dáme dva kousky matesů a přelijeme bylinkovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist