Croissanty z plundrového těsta s mákem a ořechy

Suroviny

polohrubá mouka

500 g

vejce

2 ks

vlažné mléko

200 ml

droždí

40 g

cukr

1 PL

sůl

1 špetka

máslo

250 g

mák

dle potřeby

ořechy

dle potřeby

hladká mouka

dle potřeby

Postup přípravy:

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, vmíchejte lžíci mouky a cukr. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, vejce a vzešlý kvásek. Zpracujte na vláčné těsto. Zakryjte utěrkou a nechte při teplotě asi 18 °C kynout. Zároveň vyndejte kostku másla a dejte ji k míse, aby získalo stejnou teplotu jako těsto. Z vykynutého těsta vyválejte na vále poprášeném hladkou moukou čtverec o hraně asi 32 cm. Do středu položte kostku másla, strany přes něj přeložte podobně jako obálku, poprašte moukou a rozválejte na pruh. Pruh těsta přeložte třikrát, zakryjte fólií a nechte v chladu 15 minut odležet. Potom těsto znovu rozválejte, natřikrát přeložte a dejte opět do chladu na 15 minut. Postup ještě jednou opakujte. Při rozvalování těsto vždy dobře podsypávejte moukou, aby se nelepilo na vál. Po třetím rozválení nechte těsto na vále, zakryjte ho namočenou a dobře vyždímanou utěrkou (aby neokoralo) a nechte na vále asi půl hodiny kynout. Nakynuté těsto tence vyválejte na pomoučněném vále na plát silný asi 7 mm a nakrájejte ho rádlem na trošku delší trojúhelníky. Mletý mák smíchejte s mletými ořechy a cukrem. Každý trojúhelník posypte nádivkou a stočte do rohlíčků. Rohlíčky rozložte na plech vyložený pečícím papírem a zakryté utěrkou nechte ještě krátce kynout. Vložte plech do předem vyhřáté trouby a rohlíčky pečte 20-30 minut při teplotě 180 °C.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist