Čokoládové kuličky s citrónovou polevou

Suroviny

tuk
250 g
solamyl
1 PL
vejce
2 ks
moučkový cukr
8 PL
čokoláda na vaření
1 balení
mleté ořechy na polevu a ozdobení
3 hrnky
citrónová šťáva
1 PL
mandlové lupínky
3 PL
čokoládové hoblinky
dle potřeby

Postup přípravy:

Změklý tuk, cukr a žloutky ušleháme na hustou pěnu a vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu, ořechy a solamyl. Troubu předehřejeme na 160°C. Z bílků a 1 lžíce studené vody ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do připravené hmoty. V rukách zformujeme z připravené směsi malé kuličky, klademe je na plech a pečeme asi 20 minut. Kuličky necháme vychladnout.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Na polevu umícháme citronovou šťávu s moučkovým cukrem, na každou kuličku navrstvíme trochu polevy a ihned přilepíme na polevu mandlové lupínky a čokoládové hoblinky. Necháme dobře zaschnout a vložíme do papírových košíčků.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.8.2012 11:25| autor: Bobina1

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist