Chřest s holandskou omáčkou

Suroviny

bílý chřest
250 g
máslo
260 g
brambory
500 g
žloutky
3 ks
studená voda
50 ml
citron
1/2 ks
sůl, bílý pepř

Postup přípravy:

Chřest očistíme, nakrájíme na jemnmé špalíčky a orestujeme na másle. Omáčku připravíme tak, že žloutky vyšleháme v rendlíku se silným dnem do pěny. Rendlík vložíme do vodní lázně a za stálého intenzivního šlehání připravíme hustou pěnu (nesmí se přehřát, jinak se srazí!). Rendlík se stabilní pěnou odstraníme z tepla a za stálého šlehání vmícháme přepuštěné máslo. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist