Chřest po francouzsku se šunkou a sýrem

Suroviny

chřest
1 balíček
smetana ke šlehání
1 ks
žloutek
1 ks
šunka
6 plátků
tvrdý sýr
100 g
máslo
50 g
sůl
1 ČL
strouhanka
3 PL

Postup přípravy:

Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě. Necháme vychladnout a poté ho rovnoměrně rozdělíme na šest dílů. Každý díl (2-3 kusy) pak zabalíme do plátku šunky a položíme vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.

Ve smetaně rozšleháme žloutek i sůl a touto směsí zalijeme chřest. Necháme v troubě zapéct (až smetana nebude téct, když se mísa nakloní).

Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou a ještě krátce zapečeme. Chřest podáváme s bramborovou kaší nebo samotný jako předkrm. Výborný  je také s ledovým salátem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist