Chřest po francouzsku se šunkou a sýrem

Suroviny

chřest
1 balíček
smetana ke šlehání
1 ks
žloutek
1 ks
šunka
6 plátků
tvrdý sýr
100 g
máslo
50 g
sůl
1 ČL
strouhanka
3 PL

Postup přípravy:

Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě. Necháme vychladnout a poté ho rovnoměrně rozdělíme na šest dílů. Každý díl (2-3 kusy) pak zabalíme do plátku šunky a položíme vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.

Ve smetaně rozšleháme žloutek i sůl a touto směsí zalijeme chřest. Necháme v troubě zapéct (až smetana nebude téct, když se mísa nakloní).

Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou a ještě krátce zapečeme. Chřest podáváme s bramborovou kaší nebo samotný jako předkrm. Výborný  je také s ledovým salátem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist