Brambůrky zapečené s chřestem a mozzarellou

Suroviny

chřest (zelený nebo bílý)

400 g

nové brambory

750 g

pokrájená mozzarella (nebo jiný sýr)

200 g

máslo

1 PL

citrónová šťáva

1 PL

sůl, barevný drcený pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné brambory povařte 10 minut a sceďte. Očištěný chřest povařte asi 5 minut v osolené vodě a citrónovou šťávou okyselené vodě, sceďte, přelijte studenou vodou a nechte okapat. Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní brambory, na ně chřest, podle chuti osolte a opepřete. Pokryjte na plátky nakrájeným sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a krátce zapečte (jen dokud se sýr neroztaví).

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist