Bramborový pudink se sušeným ovocem

Suroviny

brambory

500 g

sušené ovoce (švestky, meruňky)

150 g

vejce

2 ks

pískový cukr

60 g

kypřící prášek do pečiva

1/2 sáčku

nastrouhaná citrónová kůra

1 špetka

tuk na vysypání formiček

dle potřeby

strouhanka na vysypání formiček

dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme vychladnout. Ovoce omyjeme, osušíme a překrájíme na menší kousky. Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, vmícháme brambory, ovoce a prášek do pečiva. Hmotu rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček, vršek uhladíme. Formy dáme do pekáčku s teplou vodou, která dosahuje do tří čtvrtin forem. V troubě při 160° C pečeme ve vodní lázni zhruba 35 minut. Hotové pudinky vyjmeme z vodní lázně a necháme chvilku ve formách. Potom je vyklopíme na talířky. Podáváme je teplé nebo vychlazené a můžeme je přelévat vanilkovou omáčkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist