Bramborový makovec

Suroviny

brambory
200 g
krupice
40 g
umletý mák
80 g
krystalový cukr
150 g
vejce
bílek
mléko
4 PL
prášek do pečiva
skořice
hřebíček
vanilka
citrónová kůra
pikantní zavařenina
cukr moučka
250
rum
PL
vařící voda
2 PL

Postup přípravy:

Žloutek utřeme s cukrem a 4 lžícemi mléka do pěny. Přidáme brambory, krupici, koření, kůru, mák, prášek a nakonec pevný sníh ze 2 bílků. 

Těsto dáme do dobře vymazané vysypané dortové nebo koláčové formy a zvolna pečeme.

Prochladlý namažeme dobrou pikantní zavaženinou a potřeme bílou rumovou polevou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist