Bramborový makovec

Suroviny

brambory
200 g
krupice
40 g
umletý mák
80 g
krystalový cukr
150 g
vejce
bílek
mléko
4 PL
prášek do pečiva
skořice
hřebíček
vanilka
citrónová kůra
pikantní zavařenina
cukr moučka
250
rum
PL
vařící voda
2 PL

Postup přípravy:

Žloutek utřeme s cukrem a 4 lžícemi mléka do pěny. Přidáme brambory, krupici, koření, kůru, mák, prášek a nakonec pevný sníh ze 2 bílků. 

Těsto dáme do dobře vymazané vysypané dortové nebo koláčové formy a zvolna pečeme.

Prochladlý namažeme dobrou pikantní zavaženinou a potřeme bílou rumovou polevou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist