Bílkové koláčky

Suroviny

hladké mouky

350 g

másla nebo Hery

350 g

vlažného mléka

2 PL

cukru

1 PL

bílků

3-4 ks

soli

1 špetka

droždí (necelá)

1 kostka

mouka na vál

dle potřeby

tuk na vymazání plechu

dle potřeby

moučkový a vanilkový cukr na obalení

dle potřeby

nádivka do koláčků (nejlépe tvarohová)

dle libosti

Postup přípravy:

Máslo rozkrájejte na kousky a rozmačkejte do mouky. Z droždí, mléka a cukru zadělejte kvásek a nechte ho vzejít. Potom kvásek přimíchejte k drobenkové směsi a vypracujte hladké těsto. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků a soli a nechte na studeném místě vykynout asi 1 hodinu. Na pomoučeném vále rozválejte část těsta na plát, rozkrájejte na kousky, naplňte nádivkou a tvořte koláčky nebo šátečky. Kousky naskládejte na vymazaný plech a nechte ještě vykynout. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, koláčky upečte dozlatova a teplé je obalte v cukrové směsi.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 5:38| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist