Bílkové koláčky

Suroviny

hladké mouky

350 g

másla nebo Hery

350 g

vlažného mléka

2 PL

cukru

1 PL

bílků

3-4 ks

soli

1 špetka

droždí (necelá)

1 kostka

mouka na vál

dle potřeby

tuk na vymazání plechu

dle potřeby

moučkový a vanilkový cukr na obalení

dle potřeby

nádivka do koláčků (nejlépe tvarohová)

dle libosti

Postup přípravy:

Máslo rozkrájejte na kousky a rozmačkejte do mouky. Z droždí, mléka a cukru zadělejte kvásek a nechte ho vzejít. Potom kvásek přimíchejte k drobenkové směsi a vypracujte hladké těsto. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků a soli a nechte na studeném místě vykynout asi 1 hodinu. Na pomoučeném vále rozválejte část těsta na plát, rozkrájejte na kousky, naplňte nádivkou a tvořte koláčky nebo šátečky. Kousky naskládejte na vymazaný plech a nechte ještě vykynout. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, koláčky upečte dozlatova a teplé je obalte v cukrové směsi.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 5:38| autor: redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist