Bábovka řez

Suroviny

smetana ke šlehání
500 ml
pomazánkové máslo
2 ks
moučkový cukr
160 g
vanilkový cukr
1 ks
dětské piškoty
1 balení
uvařená káva
1 šálek
likér Amaretto
dle chuti
kakaový prášek
dle chuti

Postup přípravy:

Uvaříme šálek kávy a přidáme několik lžic Amaretta (podle chuti). Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Formu přetáhneme fólií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme fólii a posypeme kakaem.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2012 12:58| autor: Terunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist