Amasaké s pudinkem a ovocem

Suroviny

amasaké jáhlové, rýžové
1 l
vanilkový pudink
1 balíček
maizena
2 PL
cukr
1 PL
mléko
0,4 l
sušené švestky
1 hrst
jablko
1 hrst
hruška
1 hrst
meruňka
1 hrst

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.

Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa – těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu – na dno misek dáme piškoty.

Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbyde převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo 🙂

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 3:27| autor: Lucinka4

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist