Amasaké s pudinkem a ovocem

Suroviny

amasaké jáhlové, rýžové
1 l
vanilkový pudink
1 balíček
maizena
2 PL
cukr
1 PL
mléko
0,4 l
sušené švestky
1 hrst
jablko
1 hrst
hruška
1 hrst
meruňka
1 hrst

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.

Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa – těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu – na dno misek dáme piškoty.

Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbyde převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo 🙂

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 3:27| autor: Lucinka4

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist