Bílkové koláčky

Suroviny

hladké mouky
350 g
másla nebo Hery
350 g
vlažného mléka
2 PL
cukru
1 PL
bílků
3-4 ks
soli
1 špetka
droždí (necelá)
1 kostka
mouka na vál
dle potřeby
tuk na vymazání plechu
dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení
dle potřeby
nádivka do koláčků (nejlépe tvarohová)
dle libosti

Postup přípravy:

Máslo rozkrájejte na kousky a rozmačkejte do mouky. Z droždí, mléka a cukru zadělejte kvásek a nechte ho vzejít. Potom kvásek přimíchejte k drobenkové směsi a vypracujte hladké těsto. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků a soli a nechte na studeném místě vykynout asi 1 hodinu. Na pomoučeném vále rozválejte část těsta na plát, rozkrájejte na kousky, naplňte nádivkou a tvořte koláčky nebo šátečky. Kousky naskládejte na vymazaný plech a nechte ještě vykynout. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, koláčky upečte dozlatova a teplé je obalte v cukrové směsi.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 5:38| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist