Závin s artyčokem a parmezánem

zavin-s-artycokem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

artyčok
6 ks
vejce uvařené natvrdo
4 ks
nasekaná listová petržel
2 hrsti
sůl
dle chuti
česnek
4 stroužky
olivový olej
dle potřeby
vařená šunka nakrájená na proužky
100 g
nastrouhaný parmezán
5 PL
listové těsto
1 balíček
citrón
3 ks

Postup přípravy:

Z omytých artyčoků otrháme první listy a odkrojíme ostrým nožem špičku. Nakrojenou část artyčoků potřeme ihned citrónovou šťávou, aby nezčernal. Každý plod rozkrojíme na 4 díly a ihned vhodíme do citrónové vody. Očištěné artyčoky nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme na oleji nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěné artyčoky, zamícháme, podlijeme teplou vodou, osolíme a podusíme doměkka. Přidáme nasekanou petržel, promícháme, dosolíme a necháme vychladnout. Na vyválený plát listového těsta naneseme podušené artyčoky promíchané s vejci, petrželí, šunkou a parmezánem. Zabalíme, vidličkou propícháme povrch závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních dozlatova asi 20 minut.

Tip: když použijeme artyčok z konzervy, nemusí se dusit.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist