Závin s artyčokem a parmezánem

zavin-s-artycokem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

artyčok
6 ks
vejce uvařené natvrdo
4 ks
nasekaná listová petržel
2 hrsti
sůl
dle chuti
česnek
4 stroužky
olivový olej
dle potřeby
vařená šunka nakrájená na proužky
100 g
nastrouhaný parmezán
5 PL
listové těsto
1 balíček
citrón
3 ks

Postup přípravy:

Z omytých artyčoků otrháme první listy a odkrojíme ostrým nožem špičku. Nakrojenou část artyčoků potřeme ihned citrónovou šťávou, aby nezčernal. Každý plod rozkrojíme na 4 díly a ihned vhodíme do citrónové vody. Očištěné artyčoky nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme na oleji nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěné artyčoky, zamícháme, podlijeme teplou vodou, osolíme a podusíme doměkka. Přidáme nasekanou petržel, promícháme, dosolíme a necháme vychladnout. Na vyválený plát listového těsta naneseme podušené artyčoky promíchané s vejci, petrželí, šunkou a parmezánem. Zabalíme, vidličkou propícháme povrch závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních dozlatova asi 20 minut.

Tip: když použijeme artyčok z konzervy, nemusí se dusit.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist