Zapékané hřiby se slaninou a smetanou

Suroviny

hřiby

1 kg

anglická slanina

200 g

smetana na vaření

2 dcl

grilovací koření

dle chuti

máslo

dle potřeby

česnek

dle chuti

Postup přípravy:

Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem. Očištěné houby rozkrojíme na polovinu, posypeme grilovacím kořením, nakrájenou slaninou a česnekem, takto naplníme zapékací mísu nebo pekáč. Vložíme do vyhřáté trouby na 190-200 °C a pečeme 20 minut. Když jsou houby měkké, zalijeme je smetanou a zapečeme, až se na houbách utvoří kůrčička. Podáváme s opečenými brambory, hranolky, ale i s chlebem nebo pečivem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 23x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist