Zapékané hřiby se slaninou a smetanou

Suroviny

hřiby

1 kg

anglická slanina

200 g

smetana na vaření

2 dcl

grilovací koření

dle chuti

máslo

dle potřeby

česnek

dle chuti

Postup přípravy:

Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem. Očištěné houby rozkrojíme na polovinu, posypeme grilovacím kořením, nakrájenou slaninou a česnekem, takto naplníme zapékací mísu nebo pekáč. Vložíme do vyhřáté trouby na 190-200 °C a pečeme 20 minut. Když jsou houby měkké, zalijeme je smetanou a zapečeme, až se na houbách utvoří kůrčička. Podáváme s opečenými brambory, hranolky, ale i s chlebem nebo pečivem.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 19x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist