Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Suroviny

chřest

500 g

citrónová šťáva

sůl

šunka

4 plátky

máslo

strouhaný sýr

50 g

petrželka

žloutek

1 ks

smetana

100 ml

Postup přípravy:

Chřest oloupeme, dřevnaté konce ulomíme. Výhonky zakapeme citronovou šťávou a svážeme je nití do svazku. Vložíme do vyššího úzkého hrnce s mírně osolenou vodou hlavičkami vzhůru. Vaříme 10 až 15 minut. Necháme okapat, rozvážeme, rozdělíme na šunku a zabalíme. Vložíme do máslem vymazané mísy. Posypeme strouhaným sýrem a petrželkou, přelijeme žloutkem rozmíchaným ve smetaně a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.8.2011 11:40

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist