Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Suroviny

chřest
500 g
citrónová šťáva
sůl
šunka
4 plátky
máslo
strouhaný sýr
50 g
petrželka
žloutek
1 ks
smetana
100 ml

Postup přípravy:

Chřest oloupeme, dřevnaté konce ulomíme. Výhonky zakapeme citronovou šťávou a svážeme je nití do svazku. Vložíme do vyššího úzkého hrnce s mírně osolenou vodou hlavičkami vzhůru. Vaříme 10 až 15 minut. Necháme okapat, rozvážeme, rozdělíme na šunku a zabalíme. Vložíme do máslem vymazané mísy. Posypeme strouhaným sýrem a petrželkou, přelijeme žloutkem rozmíchaným ve smetaně a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.8.2011 11:40

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist