Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem

Suroviny

hovězí vývar

500 ml

mladé zelí

500 g

uzené maso

250 g

těstoviny (trubičky, kolínka, spirálky)

500 g

máslo

50 g

rajský protlak

4-5 PL

posekaná čerstvá bazalka

1 PL

mladá cibulka

1 svazek

nastrouhaný tvrdý sýr

100-150 g

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Zelí a maso nakrájejte na nudličky. Těstoviny uvařte podle návodu a sceďte. Cibulky omyjte a nakrájejte i s natí na kolečka. Polovinu másla nechte rozehřát v kastrolu, přidejte zelí, osolte a zlehka osmahněte. Přiklopte a asi 5 minut duste do změknutí. Potom přisypte uzené maso, okořeňte a povařte do vyvaření tekutiny. Těstoviny promíchejte s protlakem, přidejte zelnou směs a opět promíchejte. Podle chuti dosolte a vložžte do pekáčku vymazaného zbytkem másla. Povrch posypte strouhaným sýrem a vložžte do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékejte 15–20 minut, dokud sýr nezezlátne.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist