Zapečená skopová žebírka s bramborami

skopova-zebirka-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

skopové žebírko
1 kg
cibule
3 ks
celer
1 kousek
brambory
600-700 g
čerstvá nať libečku
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
petrželka
dle chuti
vývar
dle potřeby
česnek
dle chuti

Postup přípravy:

Žebírka posekáme a napůl uvaříme v osolené vodě s jednou cibulí, celerem a libečkem. Brambory a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáče rozložíme brambory a cibuli, opepříme a posypeme pokrájenou petrželkou. Na tuto vrstvu dáme obrané maso, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a kryjeme další vrstvou brambor a cibule. Tak pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Před dopečením pokličku sundáme.

Tip: místo skopových žebírek můžete použít plátky z jehněčí kýty, které před vložením do pekáče opečete na tuku.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist