Žampionový salát

zampionovy-salat-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hlávkový salát
1/2 ks
velké žampiony
4 ks
cibule
1 ks
petržel
1/2 svazku
čerstvý tymián
svazek
máslo
kousek
smetana ke šlehání
100 g
provensálské koření
trochu
tvaroh nebo lučina
70 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
kousky rajčat
na ozdobu

Postup přípravy:

Salát operte, odkapaný roztrhejte na kousky. Žampiony očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Čtyři talíře vyložte listy salátu a plátky žampionů. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Bylinky operte, osušte, něco si odložte stranou na zdobení, zbytek jemně nasekejte. Cibuli poduste na horkém másle, přidejte smetanu, tvaroh a za stálého míchání zahřejte. Ochuťte bylinkami, solí, pepřem a rozdělte na salát. Ozdobte rajčetem a odloženými bylinkami.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.3.2020 5:26| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist