Žampionový salát

zampionovy-salat-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hlávkový salát
1/2 ks
velké žampiony
4 ks
cibule
1 ks
petržel
1/2 svazku
čerstvý tymián
svazek
máslo
kousek
smetana ke šlehání
100 g
provensálské koření
trochu
tvaroh nebo lučina
70 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
kousky rajčat
na ozdobu

Postup přípravy:

Salát operte, odkapaný roztrhejte na kousky. Žampiony očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Čtyři talíře vyložte listy salátu a plátky žampionů. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Bylinky operte, osušte, něco si odložte stranou na zdobení, zbytek jemně nasekejte. Cibuli poduste na horkém másle, přidejte smetanu, tvaroh a za stálého míchání zahřejte. Ochuťte bylinkami, solí, pepřem a rozdělte na salát. Ozdobte rajčetem a odloženými bylinkami.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.3.2020 5:26| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist