Výborné lokše s marmeládou

Suroviny

uvařené brambory ve slupce
800 g
hladká mouka
200 g
rozehřáté máslo
100 g
vejce
1 ks
sůl
1 špetka
ovocný džem
dle potřeby
povidla nebo marmeláda na potření
dle potřeby
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, prolisujeme a posypeme prosátou moukou se solí. Přidáme vejce, vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme na stejně velké kousky, které pomocí mouky rozválíme na tenké placky. Ty upečeme nasucho v teflonové pánvi. Upečené placky po sejmutí z pánve ponoříme do vařící vody. Ihned je vyjmeme, potřeme máslem, džemem a lokše stočíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist