Voňavá domácí paštika s brusinkami

domaci-pastika-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřová játra
570 g
vepřový bůček bez kosti
250 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
koření do perníku
3 ČL
škrobová moučka
2 ČL
sůl
dle chuti
brusinky na zdobení
dle libosti

Postup přípravy:

Bůček osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Pak ho vyjmeme, necháme vychladnout a ve vypečené šťávě v pekáči osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Játra a vychladlý bůček umeleme, přidáme prolisovaný česnek, osmahnutou cibuli, perníkové koření a škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a dobře promícháme. Hmotu osolíme, naplníme ji do misky z varného skla, kterou postavíme do hlubšího pekáčku naplněného vodou, vše vložíme do trouby vyhřáté na 150-180˚C a v této vodní lázni pečeme paštiku asi 60 minut. Po vychladnutí ji opatrně vyklopíme a ozdobíme brusinkami.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist