Voňavá domácí paštika s brusinkami

domaci-pastika-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřová játra
570 g
vepřový bůček bez kosti
250 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
koření do perníku
3 ČL
škrobová moučka
2 ČL
sůl
dle chuti
brusinky na zdobení
dle libosti

Postup přípravy:

Bůček osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Pak ho vyjmeme, necháme vychladnout a ve vypečené šťávě v pekáči osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Játra a vychladlý bůček umeleme, přidáme prolisovaný česnek, osmahnutou cibuli, perníkové koření a škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a dobře promícháme. Hmotu osolíme, naplníme ji do misky z varného skla, kterou postavíme do hlubšího pekáčku naplněného vodou, vše vložíme do trouby vyhřáté na 150-180˚C a v této vodní lázni pečeme paštiku asi 60 minut. Po vychladnutí ji opatrně vyklopíme a ozdobíme brusinkami.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist