Vinná klobása se zelím

vinna-klobasa-se-zelim-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vinná klobása
750 g
červené zelí
600 g
zelené jablko
2 ks
rozinka
50 g
bílé hroznové víno
150 g
cukr
2 PL
červené víno
150 ml
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zelí nakrájejte na kostičky, nasypte do vroucí osolené a 1/2 citrónu okyselené vody, 4-5 minut ho povařte a sceďte. Na pánvi rozehřejte cukr s 1 lžící vody, nechte ho rozpustit a krátce bublat. Pak přidejte scezené zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka, propláchnuté rozinky, šťávu z druhé půlky citrónu, podlijte vínem a zvolna vařte asi 4-5 minut. Vmíchejte přepůlené a vypeckované bobule hroznového vína a krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete. Klobásy mezitím rozdělte na 4 díly, stočte je do šneků a propíchněte křížem špejlemi, které podle potřeby zkraťte. Upečte je na olejem potřené pánvi z obou stran nebo je upečte potřené olejem na grilu. Podávejte s připraveným zelím.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist