Vepřové kostky s hořčicovou omáčkou

Suroviny

vepřové maso
cibule
3 ks
česnek
3 stroužky
hořčice
3 PL
hladká mouka
2 PL
smetana na šlehání
1 ks
vývar z masa
olej
šťáva z citronů
sůl
pepř
mléko

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na kostky, do misky dáme hladkou mouku a maso v ní vyválíme. Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na oleji, opečeme úplně do hněda. Poté přidáme maso, které také opečeme co nejvíc a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené, dolijeme mléko. Přidáme masox, protlačený česnek, hořčici a necháme dusit tak hodinu. Omáčku si doladíme citrovou šťávou, osolíme a pokud není omáčka hustá jak chceme mít, tak dáme do smetany 1-2 lžíce hladké mouky, rozšleháme a vlijeme do omáčky – ještě povaříme.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2011 11:15| autor: Vendulaja

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist