Vepřové kostky s hořčicovou omáčkou

Suroviny

vepřové maso
cibule
3 ks
česnek
3 stroužky
hořčice
3 PL
hladká mouka
2 PL
smetana na šlehání
1 ks
vývar z masa
olej
šťáva z citronů
sůl
pepř
mléko

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na kostky, do misky dáme hladkou mouku a maso v ní vyválíme. Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na oleji, opečeme úplně do hněda. Poté přidáme maso, které také opečeme co nejvíc a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené, dolijeme mléko. Přidáme masox, protlačený česnek, hořčici a necháme dusit tak hodinu. Omáčku si doladíme citrovou šťávou, osolíme a pokud není omáčka hustá jak chceme mít, tak dáme do smetany 1-2 lžíce hladké mouky, rozšleháme a vlijeme do omáčky – ještě povaříme.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2011 11:15| autor: Vendulaja

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist