Vánoční vinné želé s ananasem

Suroviny

ster. ananasu (kostičky)

1 plechovka

bílého vína

3 dcl

drobného barevného ovoce (čerstvého nebo zmrazené lesní směsi)

50 g

želatiny na dorty v prášku

1-2 balíčky

griotky

0,5 dcl

hřebíčku

5 ks

celé skořice

2 ks

cukr

dle chuti

citrónová šťáva

dle chuti

Postup přípravy:

Víno nalijeme do menšího hrnce, přidáme scezenou šťávu z ananasu, hřebíčky a skořici, krátce povaříme. Podle chuti osladíme cukrem nebo okyselíme citrónovou šťávou, odstavíme z ohně a necháme trochu zchladnout. Pak nálev scedíme, přidáme do něj želatinu (podle návodu na obalu upravíme množství tekutiny – pokud je nálevu málo, dolijeme ho vínem na požadované množství) a necháme ji v nálevu rozpustit. Drobné ovoce a kousky ananasu rozdělíme do skleniček, zalijeme je studenou griotkou (do výšky asi 1 – 2 cm, podle velikosti skleniček), pak opatrně přilijeme vlažný nálev s rozpuštěnou želatinou a necháme vychladit.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2016 1:11| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist