Vánoční vinné želé s ananasem

Suroviny

ster. ananasu (kostičky)
1 plechovka
bílého vína
3 dcl
drobného barevného ovoce (čerstvého nebo zmrazené lesní směsi)
50 g
želatiny na dorty v prášku
1-2 balíčky
griotky
0,5 dcl
hřebíčku
5 ks
celé skořice
2 ks
cukr
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

Víno nalijeme do menšího hrnce, přidáme scezenou šťávu z ananasu, hřebíčky a skořici, krátce povaříme. Podle chuti osladíme cukrem nebo okyselíme citrónovou šťávou, odstavíme z ohně a necháme trochu zchladnout. Pak nálev scedíme, přidáme do něj želatinu (podle návodu na obalu upravíme množství tekutiny – pokud je nálevu málo, dolijeme ho vínem na požadované množství) a necháme ji v nálevu rozpustit. Drobné ovoce a kousky ananasu rozdělíme do skleniček, zalijeme je studenou griotkou (do výšky asi 1 – 2 cm, podle velikosti skleniček), pak opatrně přilijeme vlažný nálev s rozpuštěnou želatinou a necháme vychladit.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.12.2016 1:11| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist