Uzená kýta se špenátem a bramborovým knedlíkem

uzena-kyta-se-spenatem-a-knedliky-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

uzená krkovice
500 g
mražený špenátový list nebo protlak
400 g
cibule
4 ks
olej
2 PL
vejce
2 ks
smetana
100 ml
česnek
1-2 stroužky
sádlo
80 g
sůl, mletý pepř
dle chuti
brambora
600 g
žloutek
1 ks
hrubá mouka
120 g
krupice
100 g

Postup přípravy:

Na knedlíky: 600 g brambor, 1 vejce, 1 žloutek, 120 g hrubé mouky, 100 g krupice, sůl,

Knedlíky: omyjeme brambory ve slupce, zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a uvedeme do varu. Uvaříme je doměkka. Potom vodu slijeme, brambory necháme chvíli chladnout a oloupeme je. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, aby se knedlíky při vaření nedotýkaly dna. Do mísy jemně nastrouháme brambory, vmícháme k nim rozšlehané vejce se žloutkem. Dále přisypeme prosátou mouku se solí a krupicí. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Připravíme kouličky, které rozválíme na válečky o průměru zhruba 5-6 cm. Vložíme je do vroucí vody. Vařečkou opatrně nadzvedneme ode dna a zvolna je vaříme 5 minut. Potom knedlíky otočíme a vaříme ještě přibližně 10 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Omyté a osušené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Zhruba po 5 minutách vodu vylijeme, zalijeme novou, horkou vodou a maso uvaříme doměkka. Mezitím necháme povolit špenát. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme do sklovita. Přidáme špenát, který můžeme předem překrájet. Promícháme a špenát necháme krátce projít varem. Vejce rozšleháme ve smetaně. Zalijeme špenát, ochutíme solí, pepřem, promícháme. Prohříváme, aby se vejce srazilo. Špenát odstavíme a vmícháme utřený česnek. V pánvi rozpustíme sádlo. Zvolna na něm opékáme na kroužky nakrájené cibule. Uvařené maso nakrájíme na plátky, které podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a přeléváme osmaženou cibulkou s výpekem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist