Uzená kýta se špenátem a bramborovým knedlíkem

uzena-kyta-se-spenatem-a-knedliky-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

uzená krkovice

500 g

mražený špenátový list nebo protlak

400 g

cibule

4 ks

olej

2 PL

vejce

2 ks

smetana

100 ml

česnek

1-2 stroužky

sádlo

80 g

sůl, mletý pepř

dle chuti

brambora

600 g

žloutek

1 ks

hrubá mouka

120 g

krupice

100 g

Postup přípravy:

Na knedlíky: 600 g brambor, 1 vejce, 1 žloutek, 120 g hrubé mouky, 100 g krupice, sůl,

Knedlíky: omyjeme brambory ve slupce, zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a uvedeme do varu. Uvaříme je doměkka. Potom vodu slijeme, brambory necháme chvíli chladnout a oloupeme je. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, aby se knedlíky při vaření nedotýkaly dna. Do mísy jemně nastrouháme brambory, vmícháme k nim rozšlehané vejce se žloutkem. Dále přisypeme prosátou mouku se solí a krupicí. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Připravíme kouličky, které rozválíme na válečky o průměru zhruba 5-6 cm. Vložíme je do vroucí vody. Vařečkou opatrně nadzvedneme ode dna a zvolna je vaříme 5 minut. Potom knedlíky otočíme a vaříme ještě přibližně 10 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Omyté a osušené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Zhruba po 5 minutách vodu vylijeme, zalijeme novou, horkou vodou a maso uvaříme doměkka. Mezitím necháme povolit špenát. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme do sklovita. Přidáme špenát, který můžeme předem překrájet. Promícháme a špenát necháme krátce projít varem. Vejce rozšleháme ve smetaně. Zalijeme špenát, ochutíme solí, pepřem, promícháme. Prohříváme, aby se vejce srazilo. Špenát odstavíme a vmícháme utřený česnek. V pánvi rozpustíme sádlo. Zvolna na něm opékáme na kroužky nakrájené cibule. Uvařené maso nakrájíme na plátky, které podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a přeléváme osmaženou cibulkou s výpekem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist