Tvarohovo-bramborové šišky s klevelou

tvarohovo-bramborove-sisky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

brambora uvařená ve slupce
250 g
měkký tvaroh
250 g
cukr krupice
130 g
mouka polohrubá
150 g
žloutek
2 ks
sůl
1 špetka
moučkový cukr
dle chuti
švestka
300 g
voda
300 ml
škrobová moučka
1 ČL
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

Omáčka (klevela): 300 g vypeckovaných švestek, asi 300 ml vody, 30 g cukru, 1 lžička škrobové moučky, citrónová šťáva

Švestky nakrájejte na malé kousky nebo umelte na masovém strojku. Smíchejte je s vodou a cukrem a duste, dokud se nerozvaří. Můžete přilít podle potřeby ještě trochu vody. Rozvařené švestky zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody, 2 minuty povařte a omáčku dochuťte citrónovou šťávou. Uvařené a vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte k nim mouku, krupici, sůl a zapracujte tvaroh a žloutky. Pokud se těsto moc lepí, přisypte trochu mouky. Z těsta odkrajujte stejně velké kousky a pomoučenýma rukama z nich uválejte šišky. Uvařte je ve vroucí mírně osolené vodě (3-4 minuty). Šišky rozdělte na porce, každou přelijte teplou klevelou, popř. trošku posypte moučkovým cukrem.

Tip: na vrch můžete nasypat na másle opraženou strouhanku smíchanou se skořicovým cukrem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist