Tvarohová štola s kandovaným ovocem

tvarohova-stola-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

polohrubá mouka
400 g
prášek do pečiva
1 ks
moučkový cukr
180 g
vanilkový cukr
1 ks
měkký tvaroh
250 g
máslo (nebo rostlinný tuk)
200 g
vejce
2 ks
citrónová šťáva a kůra z 1/2 ks citrónu
1/2 ks
rozinka
50 g
různé kandované ovoce (pomerančová a citrónová kandovaná kůra, třešně atd.)
150 g
ořechové jádro
40 g
loupaná mandle
50 g
máslo na potření
50 g
moučkový cukr na posypání
dle chuti

Postup přípravy:

Prosejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, měkký tvaroh, změklé máslo (nebo rostlinný tuk), celá vejce, šťávu a kůru z půlky citrónu a vypracujte vláčné těsto. Zapracujte do něj předem propláchnuté rozinky, pokrájené kandované ovoce, hrubě nasekaná ořechová jádra a mandle. Vyválejte podlouhlou šišku, položte ji na pečící papír na plech, střed po délce promáčkněte hřbetem ruky a přehněte. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte. Ještě horkou štolu několikrát potřete rozehřátým máslem a nakonec posypte vrstvou moučkového cukru. Štolu nechte vychladnout, zabalte ji do alobalu nebo fólie a nechte 1 – 2 dny rozležet.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist