Tvarohová štola s kandovaným ovocem

Suroviny

polohrubé mouky

400 g

prášku do pečiva

1 balíček

moučkového cukru

180 g

vanilkového cukru

1 balíček

měkkého tvarohu

250 g

másla (nebo rostlinného tuku)

200 g

vajec

2 ks

citrónové kůry

1/2 ks

citrónové šťávy

1/2 ks

rozinek

50 g

různého kandovaného ovoce

150 g

ořechových jader

40 g

loupaných mandlí

50 g

másla na potření

50 g

moučkový cukr na posypání

dle potřeby

Postup přípravy:

Prosejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, měkký tvaroh, změklé máslo (nebo rostlinný tuk), celá vejce, šťávu a kůru z půlky citrónu a vypracujte vláčné těsto. Zapracujte do něj předem propláchnuté rozinky, pokrájené kandované ovoce, hrubě nasekaná ořechová jádra a mandle. Vyválejte podlouhlou šišku, položte ji na pečící papír na plech, střed po délce promáčkněte hřbetem ruky a přehněte. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte. Ještě horkou štolu několikrát potřete rozehřátým máslem a nakonec posypte vrstvou moučkového cukru. Štolu nechte vychladnout, zabalte ji do alobalu nebo fólie a nechte 1 – 2 dny rozležet.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.12.2016 1:50

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist