Tuňáková pomazánka s hořčicí

Suroviny

tuňák ve vlastní šťávě
350 g
máslo
100 g
majonéza
2 PL
cibule
1 ks
vejce
2 ks
plnotučná hořčice
2 ČL
sůl a bílý mletý pepř
dle chuti
vařený brambor
1 ks

Postup přípravy:

  • Tuňáka si vidličkou rozmačkáme v misce a utřeme s máslem.
  • Přidáme dvě lžíce majonézy a jemně nakrájenou cibulku.
  • Bramboru můžeme, ale nemusíme. Pokud ano, nastrouhejte jí, skvěle vám směs spojí dohromady.
  • Přidáme vejce na jemno, dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
  • Řádně promícháme a servírujeme na chlebu s máslem nebo bílou vekou.
  • Určitě nic nezkazíte ani těmito jednohubkami ve velkém stylu.

V gastronomii je důležitá čerstvost a šťavnatost tuňáka. Chcete zdravé zuby? Tuňák obsahuje fosfor, který k tomu přispívá. Velké kosti se z něj rychle odstraní a pochoutka se může servírovat. Tuňák ve vlastní šťávě si zachová bílkoviny, minerály a vitamíny, ale je potřeba tělu dodat mastné kyseliny jiným způsobem. To v případě čerstvého tuňáka nemusíte. Tuňák je mořská pochoutka, která by na českém stole rozhodně čas od času chybět neměla. Rybí pomazánka je na mnoho způsobů, ale téhle tuňákové se dá jen těžko odolat. Vychlazená z lednice nemá chybu. Výborná je k bílému pečivu.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2014 8:42| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist