Telecí hřbet se sýrovou krustou

Suroviny

telecí hřbet

1,5 kg

olej

2 PL

mrkev

2 ks

cibule

2 ks

masový vývar (i z kostky)

250 ml

rozpuštěné máslo

4 PL

strouhanka

2 PL

kečup

2 PL

nastrouhaný tvrdý sýr

100 g

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Maso vložte do pekáčku vytřeného olejem a potřete ho také olejem. Mrkev a cibuli oloupejte, povařte ve vývaru, přidejte k pečeni a pekáč vložte do trouby vyhřáté na 220 °C. Po chvíli teplotu snižte na 180 °C. Máslo smíchejte se strouhankou, kečupem a sýrem. Maso často polévejte šťávou a podle potřeby podlévejte vývarem. Asi 15 minut před dopečením ho osolte, opepřete a potřete sýrovou směsí. Nakonec pečeni oddělte od kosti a nakrájejte na plátky. Šťávu přeceďte, ochuťte a nalijte na maso. Podávejte s bramborovou kaší a naloženými okurkami nebo jinou zeleninou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist