Telecí hřbet se sýrovou krustou

Suroviny

telecí hřbet
1,5 kg
olej
2 PL
mrkev
2 ks
cibule
2 ks
masový vývar (i z kostky)
250 ml
rozpuštěné máslo
4 PL
strouhanka
2 PL
kečup
2 PL
nastrouhaný tvrdý sýr
100 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso vložte do pekáčku vytřeného olejem a potřete ho také olejem. Mrkev a cibuli oloupejte, povařte ve vývaru, přidejte k pečeni a pekáč vložte do trouby vyhřáté na 220 °C. Po chvíli teplotu snižte na 180 °C. Máslo smíchejte se strouhankou, kečupem a sýrem. Maso často polévejte šťávou a podle potřeby podlévejte vývarem. Asi 15 minut před dopečením ho osolte, opepřete a potřete sýrovou směsí. Nakonec pečeni oddělte od kosti a nakrájejte na plátky. Šťávu přeceďte, ochuťte a nalijte na maso. Podávejte s bramborovou kaší a naloženými okurkami nebo jinou zeleninou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist