Švestková žemlovka s mandlemi

svestkova-zemlovka-1100x618.jpg

Suroviny

starší houska

2-3 ks

švestka

600 g

cukr

30 g

čokoláda na vaření

50 g

plátky mandlí

50 g

mléko

4 PL

máslo

100 g

mletá skořice

dle chuti

Postup přípravy:

Housky nakrájíme na velmi tenké plátky. Pekáč hodně vymastíme máslem. Na dno pekáče rozprostřeme plátky housek malinko pokropených mlékem, vrstvu půlených švestek, posypeme mandlovými lupínky, pohážeme kostičkami čokolády, pocukrujeme směsí skořice a cukru, dáme pár plátků másla a vše opakujeme znovu do vypotřebování surovin. Zakončíme vrstvou housek. Opět pokropíme malinko mlékem, poklademe plátky másla a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist