Švestková žemlovka s mandlemi

svestkova-zemlovka-1100x618.jpg

Suroviny

starší houska

2-3 ks

švestka

600 g

cukr

30 g

čokoláda na vaření

50 g

plátky mandlí

50 g

mléko

4 PL

máslo

100 g

mletá skořice

dle chuti

Postup přípravy:

Housky nakrájíme na velmi tenké plátky. Pekáč hodně vymastíme máslem. Na dno pekáče rozprostřeme plátky housek malinko pokropených mlékem, vrstvu půlených švestek, posypeme mandlovými lupínky, pohážeme kostičkami čokolády, pocukrujeme směsí skořice a cukru, dáme pár plátků másla a vše opakujeme znovu do vypotřebování surovin. Zakončíme vrstvou housek. Opět pokropíme malinko mlékem, poklademe plátky másla a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist