Špíz s ovocem a medem

Suroviny

banány (tvrdší)
3-4 ks
středně velký ananas
1 ks
šťáva z jednoho pomeranče
olivového oleje
2 PL
najemno nasekané čerstvé chilli papričky (bez jadérek a žilek)
1 PL
medu
1 PL
sůl, mletý černý pepř
zelená petrželka na ozdobu
šunka

Postup přípravy:

V misce důkladně promíchejte olivový olej, nasekané chilli a pepř. Marinádu podle chuti osolte a odložte stranou Šunku a očištěný ananas nakrájejte na kostky (asi 2,5 cm X 2,5 cm a 1 cm tenké). Banány oloupejte a pokrájejte na špalíčky. Na špejle napichujte střídavě šunkové a ovocné kousky.

Špízy potírejte marinádou a opékejte na grilu (nebo na pánvi), dokud nezezlátnou. Podávejte s hráškovou nebo obyčejnou rýží a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 6:35| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist