Špenátový nákyp se slaninou

spenatovy-nakyp-se-slaninou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

špenátový protlak (2 balení)
800 g
slanina
15 dkg
větší cibule
1 ks
vejce
3 ks
smetana nebo mléko
1 šálek
sůl, pepř
dle chuti
tuk na vymazání zapékací mísy
dle potřeby
strouhanka na vysypání zapékací mísy
dle potřeby

Postup přípravy:

Špenát vložíme do hrnce a na mírném ohni necháme rozmrazit. Slijeme přebytečnou vodu a špenát osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Smícháme se špenátem. Je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Z bílků ušleháme sníh a do vychladlé směsi zvolna přimícháme. Zapékací mísu vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Hotovou směs nalijeme do mísy a zalijeme smetanou nebo mlékem se žloutky. Pečeme zvolna 30-45 minut. Nákyp podáváme s vařenými bramborami nebo studený jako předkrm.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist