Smažený pórek obalovaný v těstíčku

Suroviny

pórek
2-3 ks
vejce
2 ks
světlé pivo
125 ml
hladká mouka
dle potřeby
olej na smažení
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Pórky očistěte a nakrájejte na asi 5 cm špalíčky. Vhoďte je do vroucí osolené vody, krátce povařte a prudce zchlaďte ledovou vodou. Nechte okapat. Vejce rozšlehejte s pivem, osolte a zahustěte moukou tak, aby vzniklo vláčné těstíčko. Každý špalíček opatrně namočte do těsta a usmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Osmažené pórky položte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte s bramborovou kaší nebo opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Obměna: každý špalíček před namočením do těstíčka zabalte do plátku šunky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist