Smažený pórek obalovaný v těstíčku

Suroviny

pórek

2-3 ks

vejce

2 ks

světlé pivo

125 ml

hladká mouka

dle potřeby

olej na smažení

dle potřeby

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Pórky očistěte a nakrájejte na asi 5 cm špalíčky. Vhoďte je do vroucí osolené vody, krátce povařte a prudce zchlaďte ledovou vodou. Nechte okapat. Vejce rozšlehejte s pivem, osolte a zahustěte moukou tak, aby vzniklo vláčné těstíčko. Každý špalíček opatrně namočte do těsta a usmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Osmažené pórky položte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte s bramborovou kaší nebo opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Obměna: každý špalíček před namočením do těstíčka zabalte do plátku šunky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist