Smažené meruňky s vínem

Suroviny

meruňky
cukr
aromatický destilát (koňak, slivovice apod)
hrubá mouka
bílé víno
žloutek
sůl
1 špetka
tuk na smažení

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Omyté meruňky osušíme, rozpůlíme a zbavíme pecek.

2. Potom půlky meruněk marinujeme asi 1/2 hodiny posypané cukrem a pokapané aromatickým destilátem.

3. Mezitím si připravíme těstíčko z trochy hrubé mouky, bílého vína, vody, žloutku a špetky soli a v něm pak meruňky namáčíme a ihned smažíme na rozpáleném tuku.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 10:04| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist