Smažené meruňky s vínem

Suroviny

meruňky
cukr
aromatický destilát (koňak, slivovice apod)
hrubá mouka
bílé víno
žloutek
sůl
1 špetka
tuk na smažení

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Omyté meruňky osušíme, rozpůlíme a zbavíme pecek.

2. Potom půlky meruněk marinujeme asi 1/2 hodiny posypané cukrem a pokapané aromatickým destilátem.

3. Mezitím si připravíme těstíčko z trochy hrubé mouky, bílého vína, vody, žloutku a špetky soli a v něm pak meruňky namáčíme a ihned smažíme na rozpáleném tuku.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 10:04| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist