Smažená jablka v těstíčku se skořicí

Suroviny

skořice
1 ČL
jablko
2 ks
citrónová šťáva
2 PL
hladká mouka
125 g
cukr
1 PL
vejce
1 ks
mléko
60 ml
sůl
1 špetka
olej
1 ČL

Postup přípravy:

Na těsto: 125 g hladké mouky, 1 lžíce cukru, 1 ks vejce, 60 ml mléka, 1 špetka soli, 1 lžička oleje

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet. Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova. Smažená jablka nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.11.2012 10:00| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist