Smažená jablka v těstíčku se skořicí

Suroviny

skořice
1 ČL
jablko
2 ks
citrónová šťáva
2 PL
hladká mouka
125 g
cukr
1 PL
vejce
1 ks
mléko
60 ml
sůl
1 špetka
olej
1 ČL

Postup přípravy:

Na těsto: 125 g hladké mouky, 1 lžíce cukru, 1 ks vejce, 60 ml mléka, 1 špetka soli, 1 lžička oleje

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet. Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova. Smažená jablka nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 17x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.11.2012 10:00| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist