Slané šátečky plněné klobásou

Suroviny

hladká mouka
0,5 kg
droždí
1 balení
mléko
300 kg
olej
100 ml
sůl
1 špetka
cukr
1 špetka
klobása
2 ks

Postup přípravy:

Z droždí, trochy mléka a cukru připravíme kvásek. Zbytek mléka smícháme s olejem, osolíme, vlijeme k mouce a k vykynutému kvásku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout v teple. Poté rozdělíme těsto na menší části, vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na osminky. Každý dílek naplníme, stočíme od širšího okraje šátečku a zabalíme. Můžeme posypat hrubozrnnou solí nebo sezamovými semínky. Pečeme do zlatova. Obměnou může být sladká náplň – tvaroh, povidla, jablka.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2014 7:38| autor: martule82

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist