Slané šátečky plněné klobásou

Suroviny

hladká mouka
0,5 kg
droždí
1 balení
mléko
300 kg
olej
100 ml
sůl
1 špetka
cukr
1 špetka
klobása
2 ks

Postup přípravy:

Z droždí, trochy mléka a cukru připravíme kvásek. Zbytek mléka smícháme s olejem, osolíme, vlijeme k mouce a k vykynutému kvásku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout v teple. Poté rozdělíme těsto na menší části, vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na osminky. Každý dílek naplníme, stočíme od širšího okraje šátečku a zabalíme. Můžeme posypat hrubozrnnou solí nebo sezamovými semínky. Pečeme do zlatova. Obměnou může být sladká náplň – tvaroh, povidla, jablka.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2014 7:38| autor: martule82

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist