Šiškebab s česnekem a mátou

Suroviny

česnek

2 stroužky

mleté jehněčí maso

500 g

cibule

1 ks

sušená mletá máta

1/2 ČL

vejce

1 ks

jemně mletá strouhanka

2 PL

hladká mouka

1/2 PL

olej

2 PL

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Zhruba 2 hodiny před grilováním namočíme do studené vody špejle, na které budeme tvarovat šiškebaby. Stroužky česneku utřeme se solí, pepřem a vmícháme k mletému masu. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Společně s vejcem cibuli vmícháme k masu, přidáme mátu, strouhanku a mouku. Vše důkladně propracujeme. Na namočené špejle tvarujeme podlouhlé šištičky. Prsty je dobře přitlačíme ke špejli. Šiškebaby potřeme ze všech stran olejem a na středně rozpáleném grilu za občasného otáčení grilujeme asi 15-20 minut.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist