Šiškebab s česnekem a mátou

Suroviny

česnek

2 stroužky

mleté jehněčí maso

500 g

cibule

1 ks

sušená mletá máta

1/2 ČL

vejce

1 ks

jemně mletá strouhanka

2 PL

hladká mouka

1/2 PL

olej

2 PL

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Zhruba 2 hodiny před grilováním namočíme do studené vody špejle, na které budeme tvarovat šiškebaby. Stroužky česneku utřeme se solí, pepřem a vmícháme k mletému masu. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Společně s vejcem cibuli vmícháme k masu, přidáme mátu, strouhanku a mouku. Vše důkladně propracujeme. Na namočené špejle tvarujeme podlouhlé šištičky. Prsty je dobře přitlačíme ke špejli. Šiškebaby potřeme ze všech stran olejem a na středně rozpáleném grilu za občasného otáčení grilujeme asi 15-20 minut.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2017 2:00| autor: redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist