Šiškebab s česnekem a mátou

Suroviny

česnek
2 stroužky
mleté jehněčí maso
500 g
cibule
1 ks
sušená mletá máta
1/2 ČL
vejce
1 ks
jemně mletá strouhanka
2 PL
hladká mouka
1/2 PL
olej
2 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zhruba 2 hodiny před grilováním namočíme do studené vody špejle, na které budeme tvarovat šiškebaby. Stroužky česneku utřeme se solí, pepřem a vmícháme k mletému masu. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Společně s vejcem cibuli vmícháme k masu, přidáme mátu, strouhanku a mouku. Vše důkladně propracujeme. Na namočené špejle tvarujeme podlouhlé šištičky. Prsty je dobře přitlačíme ke špejli. Šiškebaby potřeme ze všech stran olejem a na středně rozpáleném grilu za občasného otáčení grilujeme asi 15-20 minut.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist