Sekaný telecí řízek s muškátem

Suroviny

telecí plec

500 g

vejce

1 ks

rohlík

5 ks

mletý muškátový květ

dle chuti

citrónová kůra

dle chuti

sůl, mletý pepř

dle chuti

hladká mouka

dle potřeby

sádlo

dle potřeby

máslo

dle potřeby

Postup přípravy:

Telecí plec opláchneme a na masovém strojku pomeleme s rohlíky namočenými v mléce. Namletou směs osolíme, opepříme, dochutíme mletým květem, nastrouhanou citrónovou kůrou, přidáme jedno vejce a promícháme. Z připravené hmoty tvarujeme řízky vysoké asi 1 cm, které na spodní straně obalíme v prosáté hladké mouce. V pekáči rozpustíme sádlo a řízky klademe pomoučněnou stranou do horkého tuku, po opečení je obrátíme a opečeme z druhé strany. Měkké, opečené řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem, 20 minut povaříme, dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník. Do hotové šťávy přidáme lžíci másla.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.5.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist