Rybí fáš v listovém těstě

Suroviny

listové těsto

1 balení

rybí filé (z mořské štiky nebo candáta)

300 g

čerstvý nebo mražený losos

100 g

vejce

2 ks

smetana

0,5 dl

škrobová moučka

1 PL

strouhaná citrónová kůra

1 ČL

sůl, mletý pepř

dle chuti

hladká mouka na vál

dle potřeby

vejce na potření

1 ks

Postup přípravy:

Polovinu filé vložíme do nožového mixeru, osolíme, opepříme a krátce rozmixujeme. Přilijeme smetanu, přidáme vejce a opět krátce rozmixujeme. Přidáme zbylé filé a čerstvého nebo rozmrazeného lososa (obojí nakrájené na kostky) a škrobovou moučku, promícháme a rybí fáš dochutíme citrónovou kůrou, solí a pepřem. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozdělíme na něj připravenou fáš, těsto zavineme jako na štrúdl a na okrajích k sobě dobře přitiskneme. Naplněné těsto přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova. Podáváme s listovým salátem jako lehký pokrm.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist