Ryba v těstíčku se semínky a vločkami

Suroviny

sladkovodní ryby (kapr, candát, lín)

1 ks

velkého citrónu

1 ks

hladké mouky

400 g

rostlinného tuku

100 g

vajec

2 ks

soli

1 ČL

škrobové moučky

1 PL

pepř

dle chuti

rozmarýn

dle chuti

směs semínek a vloček

dle libosti

Postup přípravy:

Z hladké mouky, soli, škrobové moučky, vejce a trošky vody připravte tužší těsto. Zabalte ho do fólie a nechte odpočinout. Rybu zbavte hlavy, ploutví a ocasu, je-li třeba, můžete odstranit kůži. Pak rybu omyjte, osušte, osolte, opepřete, bříško naplňte na kolečka nakrájeným citrónem a částí rozmarýnu, posypte rozmarýnem (nebo jinými bylinkami) a pokapejte citrónovou šťávou. Těsto rozválejte, rybu do něho zabalte, okraje odřízněte podle tvaru ryby a pevně je přitiskněte. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte semínky a vločkami, vložte do předehřáté trouby a upečte dozlatova (asi 40 minut).

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 6:29| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist