Ryba v těstíčku se semínky a vločkami

Suroviny

sladkovodní ryby (kapr, candát, lín)
1 ks
velkého citrónu
1 ks
hladké mouky
400 g
rostlinného tuku
100 g
vajec
2 ks
soli
1 ČL
škrobové moučky
1 PL
pepř
dle chuti
rozmarýn
dle chuti
směs semínek a vloček
dle libosti

Postup přípravy:

Z hladké mouky, soli, škrobové moučky, vejce a trošky vody připravte tužší těsto. Zabalte ho do fólie a nechte odpočinout. Rybu zbavte hlavy, ploutví a ocasu, je-li třeba, můžete odstranit kůži. Pak rybu omyjte, osušte, osolte, opepřete, bříško naplňte na kolečka nakrájeným citrónem a částí rozmarýnu, posypte rozmarýnem (nebo jinými bylinkami) a pokapejte citrónovou šťávou. Těsto rozválejte, rybu do něho zabalte, okraje odřízněte podle tvaru ryby a pevně je přitiskněte. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte semínky a vločkami, vložte do předehřáté trouby a upečte dozlatova (asi 40 minut).

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 6:29| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist